Tukipohjalliset tulisi laittaa sisäpohjaltaan tasaisiin kenkiin. Tällöin kengän omat tuennat eivät pääse taivuttamaan tukipohjallista ja muuttamaan tämän toimintaa suunnitellusta poikkeavaksi. Kenkien tulee olla riittävän tilavat. Jos kengät jo pelkkien sukkien kanssa ovat ahtaat, ovat ne sitä varmasti myös tukipohjallisten kanssa.

AskelStudion valmistamia tukipohjallisia voidaan muotoilla kenkiin sopiviksi. Tämä onnistuu pohjallisten kärjen osalta saksilla. Muualta muotoiltaessa tarvitaan yleensä hiomakonetta. Tällöin pohjalliset ja kengät kannattaa tuoda klinikallemme, jolloin fysioterapeutti voi tehdä muotoilun.

Tukipohjallisten käyttöönotto kannattaa suorittaa asteittain: ensimmäisenä päivänä 1-2 tuntia, seuraavana päivänä 2-4 tuntia, jne. Aluksi voi tulla oireita lihaksistoon ja niveliin alaraajojen ja selän alueella. Tämä johtuu siitä, että kehon asento on muuttunut ja keholla kestää hieman aikaa tottua uuteen tilanteeseen. Kontrollikäyntiä suositellaan otettavaksi 1-2 kuukauden päähän tukipohjallisten käyttöönotosta. Tällöin voidaan tarkistaa, että ne toimivat oikein ja voidaan myös tarvittaessa tehdä muutoksia.

Tukipohjalliset kannattaa nostaa kengistä yöksi/käytön jälkeen kuivumaan, niin pintarakenteet kestävät pidempään käytössä. Tällä on positiivinen vaikutus myös kenkien käyttöikään. Tukipohjalliset kannattaa pestä ajoittain juoksevan haalean veden alla miedolla pesuaineella. Pohjalliset tulisi kuivattaa huoneenlämmössä. Niitä ei pidä laittaa lämpöpatterin päälle.

AskelStudio other1