Nyt osana Fysiosta toimivan AskelStudion tukipohjalliset valmistetaan käsityönä samassa kiinteistössä sijaitsevassa pajassa. Tukipohjallisia ei lähetetä mihinkään, joten mahdolliset korjaukset ja muokkaukset hoituvat myös nopeasti ja paikan päällä. Valmistan tukipohjalliset itse alusta loppuun asti, kun olen tutkinut jalkasi ja analysoinut liikkumistasi ja tiedän, millaiset vaatimukset jalkasi asettavat tukipohjallisille. Näin varmistan mahdollisimman laadukkaan lopputuloksen.

Käytän Sidas-merkkistä pohjallismallia. Korjaus- ja kunnostustoimenpiteitä teen mahdollisuuksien mukaan myös Aalto-, Finsole- ja Footbalance Medical-tukipohjallisiin. Rikkoutunutta/ murtunutta runkoa ei kuitenkaan useinkaan voi korjata, mutta osittain irronneiden kiilauksien tai pintojen uudelleenkiinnitykset tai kiilausten muutokset ovat yleensä mahdollisia.

Tukipohjallisilla ohjataan ja tuetaan jalan rakenteita ja toimintaa. Tukipohjallisten tarve arvioidaan aina tapauskohtaisesti kokemiesi oireiden voimakkuuden ja näistä aiheutuvan haitan sekä jalan virheasentojen ja lihastoiminnan perusteella. Koko kehomme lepää jalkojen päällä ja voi toiminnallaan ja asennollaan vaikuttaa myös jalkojen toimintaan, joten myös muiden kehon rakenteiden vaikutus pitää tutkia tukipohjallisia suunniteltaessa.

Kannattaa muistaa, että tukipohjalliset eivät korvaa harjoitteita. Jalan asentoon vaikuttavien lihasten aktivaatioon vaikutetaan oikein suunnatuilla harjoitteilla. Tukipohjallisten tarvetta harkittaessa onkin tärkeää arvioida, millaiset edellytykset jalalla on toimia oikein. Tukipohjallisten ei tarvitse aina olla pysyvä ratkaisu. Optimitapauksessa kärsivällisellä harjoittelulla ja oikeanlaisilla tukipohjallisilla voidaan päästä tilanteeseen, jossa tukipohjallisia ei enää tarvita.

Yksilöllisillä tukipohjallisilla voidaan

  • korjata jalkaterän ja nilkan virheasentoja
  • ohjata jalkaterää parempaan liikemalliin
  • lievittää/poistaa ylirasitetiloja
  • tasata painetta jalkapohjan alueella
  • tukea sidekudosten löysyyden vuoksi madaltuneita rakenteita
  • yksilöidä kenkä käyttäjälleen

Onko Sinulla tarvetta tukipohjallisille? Varaa aika, niin selvitetään, mitä Sinun jaloillesi kuuluu!

Varaa aika klikkaamalla tästä!

Ajanvaraus onnistuu myös puhelimitse Fysioksen ajanvarausnumerosta
010 237 700